Het kan zijn dat je na een periode van werken of studie, graag een tijd wel genieten van de vrije tijd die je hebt. Er zijn heel veel mensen die dit invullen door veel of vaak op vakantie te gaan. Dit is een hele fijne periode waarin men doorgaans erg veel nieuwe en bijzondere ervaringen kan opdoen. Maar, net zoals met alles in het leven, komt ook deze periode een keer ten einde. Dan is het de vraag wat je allemaal moet doen om ervoor te zorgen dat je niet nodeloos geldverkwisting aan lopende zaken die gerelateerd zijn aan je vakantieperiode. In deze blog geven we je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden na het afsluiten van je vakantieperiode. 

Tip #1: Stop je reisverzekering 

Een reisverzekering is, zeker als je gedurende een periode veel reist, geen overbodige luxe. Het geeft je namelijk een stukje rust door dat je garantie hebt open vergoeding wanneer niet alles meezit. Heb je bijvoorbeeld je vlucht gemist? Of ben je spullen kwijt geraakt tijdens je verblijf in een hotel? In dat geval kan een reisverzekering je misschien een handje helpen. Let op dat niet elke reisverzekering dekt elke vorm van schade of verlies. Laat je dus van tevoren goed informeren. Zorg ervoor dat wanneer je je vakantieperiode beëindigd, je dus ook je reisverzekering stopzet indien mogelijk. 

Tip #2: Verkoop je vakantiespullen

Afhankelijk van het soort vakantie wat je hebt gehad, kan het zijn dat je een aantal spullen hebt die je niet langer nodig hebt. Dit kunnen eenvoudige zaken zijn, zoals een grote reiskoffer, maar ook zaken zoals een caravan of camper. Als je deze spullen houdt terwijl je ze niet gebruikt, is dat natuurlijk zonde van het geld. Daarom doe je er goed aan om je caravan of camper te verkopen. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een familietent, mountainbike, luchtbedden en andere zaken. 

Tip #3: Bespaar schijfruimte 

Je zult waarschijnlijk op vakantie heel erg veel foto’s gemaakt hebben. Maak je niet druk, dit is de normaalste zaak van de wereld! Het is echter ook zo dat wanneer je heel veel foto’s maakt, je ze niet allemaal van dezelfde kwaliteit zult achten.  Sommige foto’s zijn wat waziger, andere zijn dubbel. Om wat extra kosten te besparen doe je er goed aan om een aantal foto’s te bewaren en het grootste deel te verwijderen. Waarschijnlijk heb je al je foto’s in de cloud opgeslagen. Zeker wanneer je heel veel vakantiefoto’s hebt, of foto’s in het algemeen, zul je ook veel schijfruimte nodig hebben. Dit kost weer geld! Verwijder de foto’s die je toch niet meer zult bekijken en bespaar.