Elektrische fietsen worden steeds populairder. Waar je eerst vooral ouderen erop zag fietsen, zie je tegenwoordig zelfs jonge kinderen op elektrische fietsen. Doordat elektrische fietsen veel verschillende voordelen hebben, bijvoorbeeld dat het minder inspanning kost en je gemakkelijk langere afstanden kan afleggen, zijn de e-bikes sterk in opkomst. Er zijn veel verschillende e-bikes op de markt. Wat voor elektrische fietsen er allemaal zijn lees je in deze blog.

De reguliere dames en heren e-bike

De meest bekende en populaire e-bike is de gewone dames- of heren e-bike. De dames e-bike is een fiets met een lage instap die aangedreven wordt door een elektrische accu. De heren e-bike heeft een hoge instap, net als de normale herenfietsen. Ook deze fiets wordt aangedreven door een accu. Deze fietsen zijn eigenlijk geschikt voor iedereen die middellange afstanden wil afleggen op zijn e-bike, over verharde normale wegen. Naast de normale dames- en heren e-bike, is er ook nog de zogenaamde moeder e-bike. Dit is een fiets met extra lage instap en die geschikt is voor een kinderzitje achterop. 

Elektrische mountainbikes

Een tweede soort elektrische fiets die ook steeds populairder begint te worden is de elektrische mountainbike. De elektrische mountainbike is een goede optie voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het mountainbiken. Deze fiets is dus ook geschikt voor niet harde ondergronden en zandwegen. De elektrische mountainbikes zijn minder geschikt voor woon-werk verkeer bijvoorbeeld, omdat het geen spatborden heeft en geen bagagedrager. 

Elektrische vouwfietsen

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn zelf elektrische vouwfietsen op de markt. Vouwfietsen worden meestal gebruikt door mensen die met het openbaar vervoer moeten reizen en na de trein bijvoorbeeld nog een stuk moeten afleggen wat niet makkelijk met de bus te bereizen is. Ook voor op fietsvakantie is een vouwfiets een optie, als je bijvoorbeeld deels met de trein reist en deels met de fiets.

Elektrische fatbikes

Fatbikes zijn het helemaal anno 2022. Deze hippe en stoere fietsen hebben het afgelopen jaar hun opkomst gemaakt. Een fatbike is een fiets met een hip design, waarmee jij je heel snel en makkelijk door een drukke stad manoeuvreert. Met zijn dikke wielen lig je heerlijk op de weg, en heb jij bijna het gevoel alsof je op een motor rijdt.