Waarschijnlijk houdt iedereen er wel van om te reizen. Of je nou ver weg gaat of dicht bij huis blijft, het blijft leuk om nieuwe gebieden te verkennen. Soms heb je zin om op vakantie te gaan maar heb je even geen tijd of geld. Het is ook leuk om dan op ‘reis’ te gaan in eigen land en dingen te doen die je normaal waarschijnlijk niet vaak doet, zoals een bootje huren of een museum bezoeken. Waar kan je dit nou beter doen dan in Amsterdam? Dit zijn vijf dingen om te doen tijdens een dagje Amsterdam.

Naar een museum

Het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank huis, ga zo maar door. In Amsterdam zijn er zo veel museums dat er voor iedereen wel iets interessants bij zit. Zowel leuk als leerzaam.

Picknicken

Er zijn tientallen parken in Amsterdam. Doe inkopen en neem je mandje vol lekkers mee naar een park. Als je niet van picknicken houdt neem je gewoon een kleine barbecue mee. Als je wil barbecueën moet je wel even opzoeken waar dit toegestaan is, het mag namelijk niet overal meer.

Een boot huren

Er is niet veel nog ‘Amsterdamser’ dan met een bootje door de grachten varen. Je kan gemakkelijk een boot huren in Amsterdam. Je ziet veel van de stad en kan tegelijkertijd genieten van het rustgevende water.

Shoppen

Hoe kan het ook anders dan dat je in Amsterdam even gaat shoppen? Als je dit ergens goed kan doen is het wel in onze hoofdstad. Of je hier nou al honderd keer geweest bent of niet, het blijft leuk om hier een tijdje rond te slenteren.

Fietsen

Goed, als je in Nederland woont is de kans groot dat je zo’n beetje dagelijks op de fiets zit. Als je niet in Amsterdam woont zal fietsen in deze drukke stad echter een hele nieuwe ervaring zijn. Huur dus een fiets (of neem je eigen fiets mee) en ga lekker fietsen langs de Amsterdamse grachten.