Elke dag in Nederland stijgt de populariteit van het paaldansen. Deze sport is niet enkel een geweldige work-out, maar ook super tof! Paaldansen is een mengvorm van dans en atletiek. Veel mensen vinden dat het paaldansen niet echt een sport kan genoemd worden maar niets is minder waar. Het wordt zelfs een topsport genoemd. Paaldansen in Den Haag is al heel lang geen fenomeen meer dat slechts in stripclubs wordt teruggevonden. Paaldansen is niet enkel bekend in de erotische industrie, het is erg versnipperd geraakt zo kan je het ook terug vinden in zelfs acrobatiek. Maar is het een sport voor iedereen? Kan iedereen het doen, kan iedereen paaldansen? Elke persoon die gedreven is, is zeker in staat om een geweldige paaldanseres te worden.

Sterk vanbinnen en vanbuiten?

Paaldansen is een sport maar wanneer je deze beoefend, voelt het niet aan als de typische work-out. Je hebt tijdens het paaldansen namelijk super veel plezier! Niet enkel door het amusement van het dansen zelf maar er wordt flink wat afgelachen door de medecursisten tijdens de lessen. Doordat je je hele lichaam traint, is het logisch dat je je fitter en soepeler gaat voelen. Niet alleen helpt het je lichamelijk sterker maken maar door veel te oefenen verandert je hele fysieke houding. Je gaat veel meer kracht uitstralen, je gaat je spiertonus meer voelen reageren, je krijgt meer inzicht in de beweging van je lichaam. Je lichaamsbewustzijn groeit met de dag. Stel je voor je eigen lichaamsgewicht de lucht in kunnen tillen, wie zou daar geen zelfvertrouwen door krijgen? Paaldansen is dan ook echt wel dansen en dansers hebben altijd wel een magisch aura om zich heen. Ze hebben een zelfbeheersing over hun hele lichaam en een controle waar je van zou kunnen dromen. Moest je zelf voor paaldansen kiezen, zal je snel vooruitgang boeken, elke les opnieuw is een stap vooruit. Je conditie word geboost en je coördinatie nauwkeuriger. Je moet je spieren juist leren aansturen, of het lukt je niet om de oefeningen juist uit te voeren. Wat dus veel coördinatietraining vergt. Al snel zal muziek je work out stimuleren en kan je je dansjes automatiseren!

Leeftijdsgrens?

Op het leren van paaldansen staat geen leeftijd, ook is paaldansen niet enkel voor vrouwen. Er zijn genoeg mannen die het ook kunnen of willen leren. Er zijn paaldanswedstrijden met de categorie ‘senioren’. En ja, je hoort het goed er bestaan dus wedstrijden voor het paaldansen! Je kunt als je hier in wil investeren, de hele wereld rondreizen en wedstrijden gaan afleggen en mooie geldprijzen winnen! De mensen die daar aan mee doen hebben evenveel plezier en zijn even succesvol in deze sport als de allerjongste deelnemers. Er is zelfs een beroemde paaldanser die meer dan zeventig jaar is…dus waarom zou dit niets voor jou zijn?