Op rondreis door Zuid Afrika – Wat je écht moet zien!

Zuid Afrika staat bekend om haar natuur. Iedereen heeft wel eens van van de Big Five gehoord. De leeuw, de olifant, de neushoorn, het luipaard en de buffel. Prachtig natuurlijk om deze dieren eens in hun natuurlijke omgeving te gaan bekijken. Daarnaast heeft Zuid Afrika een Nederlands tintje. Ooit bedreef de VOC hier veel handel en vandaag de dag spreken veel Zuid Afrikanen de officiële taal in Zuid Afrika, genaamd ‘Afrikaans’. Dit lijkt erg veel op het Nederlands. Het is dan ook de moeite waard om dit land eens te bezoeken, want naast haar bijzondere cultuur zijn er ook Nederlandse invloeden te vinden in het land. Via Footprint Travel stel je gemakkelijk je rondreis Zuid Afrika samen en kan je je volledig focussen op datgene wat jij het meest interessant vindt. In dit blog wordt de prachtige natuur van Zuid Afrika uitgelicht.

 

Van Krugerpark tot Kaapstad

Het is fantastisch om vol in de natuur te duiken en je  Zuid Afrika rondreis te starten bij het Krugerpark. Dit is een geweldig nationaal park en is een van de bekendste wildparken in Afrika. Het nationaal park Kruger bevindt zich in het noordoosten van Zuid Afrika. Spot hier de Big Five en ga op wandelsafari. Nadat je Kruger hebt bezocht rijdt je vervolgens Route 62 van Port Elizabeth naar Kaapstad. Dit is een route van ongeveer 850 kilometer! Onderweg vind je de meest prachtige natuur. Eenmaal in Kaapstad aangekomen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wijn te gaan proeven in de stad Stellenbosch. Daarnaast is het echt een must om het Robbeneiland te bezoeken. Dit is een eiland voor de kust van Kaapstad. Dit was een voormalige leprakolonie, maar werd later als zwaarbeveiligde gevangenis ingericht tijdens de tijd van de Apartheid.

 

Al met al natuurlijk het tipje van de sluier. Zuid Afrika is enorm veelzijdig. Via Footprint Travel krijg je de mogelijkheid om je gehele rondreis zelf samen te stellen en optimaal rekening te houden met jouw interesses. Zo ervaar je een unieke vakantie!