Op vakantie gaan in Limburg is iets wat veel mensen graag doen in de zomer. Lekker camperen met de familie en met wat geluk nog genieten van het zwoele zomerweer in Nederland. Vaak staan mensen er niet bij stil dat Limburg enorm veel leuke plekken te bieden heeft en het is hartstikke gaaf om dit te ontdekken. Van de grotten van Han tot aan de grote stad Maastricht, Limburg is erg divers. Met de auto door de provincie rijden en stoppen bij alle hotspots is dan ook onwijs leuk om te doen. Beschik je zelf niet over een auto, zorg er dan voor dat je over een huurauto beschikt zodat je alsnog de provincie kunt ontdekken. In deze blog krijg je tips over dé bezienswaardigheden van Limburg, zodat jij optimaal kunt genieten van je autotrip.

 

Maastricht

De hoofdstad van Limburg mag je natuurlijk niet overslaan. Rijd langs de maas de stad in met je eigen auto of maak eventueel gebruik van de goedkoop auto huren service van Europcar. Maastricht is echt een stad om verliefd op te worden. Wandel over het Vrijthof en ontdek alle leuke straatjes en winkels of bezoek. Zorg er ondertussen voor dat je de Sint Servaasbrug niet overslaat, hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de maas.

 

Het witte stadje Thorn

Thorn is een klein stadje in Limburg en ligt vlakbij de Belgische grens. Dit hele stadje is wit geschilderd en trekt jaarlijkse vele bezoekers. Zorg er ook voor dat je de Abdijkerk bezoekt. Dit was ooit het begin van het stadje en het oudste gedeelte stamt al uit de 10e eeuw!

 

Valkenburg

Dit dorpje vlakbij Limburg staat bekend om haar grotten en ruïnes. Bezoek de kasteelruïne en ga terug naar de tijd van de middeleeuwen, of bezoek de Mergelgrotten en ga grotbiken. Dit is uniek in Europa!