Nori bevat ook vitamine A, B1, C, en E.
Verminder ontsteking
Chronische ontsteking wordt geassocieerd met een hoger risico op kanker, diabetes, hart-en vaatziekten en beroertes. De omega-3 vetzuren in susWe nemen in deze blog met je door wat de voordelen van sushi zijn. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. Bij sushi dordrecht helpen ze je graag aan lekkernijen als je lekker weer thuis bent.
Sushi is een term die wordt gebruikt voor zeewier dat om gekookte rijst, rauwe of gekookte vis, groenten en andere ingrediënten is gewikkeld. Sushi begon als een manier om vis te conserveren in het Japan van de zevende eeuw, maar is sindsdien geëvolueerd om een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te beschrijven.
Ene sushi is de andere niet
Sushi is een containerbegrip. Als gevolg daarvan kan het moeilijk zijn om te zeggen of sushi gezond is of niet. Niet alle sushi is gelijk. Sommige sushi is voorzien van toppings zoals mayonaise, dikke sojasaus en andere dressings die vet, suiker en natrium aan het gerecht toevoegen. Er zijn echter veel bekende gezondheidsvoordelen van basisingrediënten van sushi, zoals zeewier, rijst en vis.
Voedingswaarde sushi basisingrediënten
De voedingswaarde informatie van sushi varieert afhankelijk van de ingrediënten. Bijvoorbeeld, een Southern Tsunami California roll bevat:
Calorieën: 628
Vet: 5 gram
Cholesterol: 0 milligram
Natrium: 1.038 milligram
Koolhydraten: 129 gram
Vezels: 5 gram
Suiker: 10 gram
Eiwit: 15 gram
De vis die in veel soorten sushi wordt gebruikt zit boordevol omega-3 vetzuren en is een rijke bron van voedingsstoffen en mineralen, waaronder:
Vitamine D
Vitamine B2 (riboflavine)
IJzer
Zink
Jodium
Magnesium
Kalium
Calcium.
Zeewier gebruikt om Maki te maken bevat ook hoge gehaltes aan:
Calcium
Magnesium
Fosfor
IJzer
Jodium
Natrium
hi kunnen echter helpen bij het verminderen van chronische ontsteking en deze bijbehorende risico’s.
Wasabi, dat vaak met sushi wordt gecombineerd, heeft een sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Nori – het zeewier dat wordt gebruikt om sushi in te wikkelen – heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.