Op gebied van gastronomie komt u in het Zuiden des Lands er niet bekaaid vanaf. Zuid-Limburg herbergt immers tal van bijzondere bistro’s, restaurants, auberges en overige gastronomische gelegenheden.

Bezoekt u in Zuid-Limburg, maak dan desnoods een ommetje voor enkele geweldige locaties om heerlijk te genieten van uw vakantie.

Niet te missen in Zuid-Limburg

Extra sfeervol: het centrum van het plaatsje Gulpen (u weet wel, van Gulpener bier). De locatie is magnifiek te noemen; restaurants zijn, onder talrijke bloembakken, gegroepeerd rondom het beekje wat het centrum doorkruist. Kinderen vermaken zich hier ook uitstekend door heerlijk te spelen en doerakken bij het beekje (de Geul).

Klein Zwitserland, Epen: De naam “Klein Zwitserland” is hier niet zomaar uit de lucht komen vallen. Dit prachtige hotel-restaurant lijkt rechtstreeks uit de Duitse TV-serie ‘Schwarzwaldklinik’ overgenomen. Wat een grandeur op een top locatie in Epen.

Kasteel-hotels nabij Maastricht: Zegt Château Neercanne u iets? Deze prachtige toplocatie binnen de gemeente Maastricht is gebouwd op oude Romeinse nederzettingen en herbergt een schat aan wijnkelders. Een absolute aanrader wanneer u in Maastricht bent. Natuurlijk biedt het centrum van Maastricht eveneens de meest sfeervolle restaurants. Maastricht is één van de weinige Nederlandse steden waarvan het oude centrum nog zó intact is.

Gastronomie thuis: U hoeft niet altijd perse de deur uit om gastronomisch verwend te worden. Tip: Thuiskoks, of cateraars aan huis, kunnen u een smaakvolle ervaring bieden binnen uw eigen vakantiewoning.