Samen een weekendje weg is hartstikke leuk en je ziet allerlei dingen waar je nog lang over verder praat. Maar het is natuurlijk soms best wel lastig om een restaurant te vinden dat lekker en gezond is. Gelukkig zijn er de laatste tijd ook veel meer gezonde opties waaruit je kunt kiezen. Vandaag in deze tekst willen we je graag vertellen over de gezonde eigenschappen van sushi en waarom je zeker sushi zou moeten kiezen als je gezondheid eten wilt. Trouwens, samen sushi bestellen is ook gezond en lekker. Ga eens kijken op shabutogo.nl. Je vindt er een geweldig menu aan heerlijke sushi. 

Waarom is sushi gezond?

Een van de redenen waarom sushi erg gezond is, is de vis die erin zit. En waar natuurlijk een heleboel Omega-3 vetzuren in zitten. Deze vetzuren zitten ook in visolie en in plankton. Ze maken een essentieel onderdeel uit van een maritiem dieet. En over dit laatste gesproken, er zit in het sushimenu ook voldoende zeewier en daar zitten nou juist ook weer allerlei goede stoffen en daarbij is het zo dat we ook veel verse groente gebruikt wordt bij sushi. Natuurlijk is het mogelijk om ook in de meeste sushi restaurants gewokte vis of vlees te eten. Dat zit ook boordevol vitaminen en mineralen.

Wat kun je beter niet te veel eten in de sushitent?

Natuurlijk is het ook wel eens lekker om iets om gezonder te eten dan normaal. Ook in de sushitent is dit mogelijk. Wanneer we kijken naar de sushivariaties die wat minder gezond zijn, dan sluiten we al snel op de gefrituurde sushiroll of de sushirollen waar heel veel saus op zit. Dan kun je natuurlijk wel wat van eten, maar we raden je aan om ook de gezonde variaties te gebruiken.

Sushi All You Can Eat tips 

Het is natuurlijk lekker om een biertje te drinken, maar daar raak je wel snel vol van, dus wanneer je extra wil genieten van de sushi, dan is het goed om niet teveel bier drinken. Ook is het erg gemakkelijk en lekker om gerechten te delen waardoor je wel van alles kunt proeven, maar niet alles alleen op hoeft te eten.

Bestel niet teveel in een keer, want wanneer gerechten niet op kunt, is het in vele sushirestaurants zo, dat je voor de overgebleven gerechten moet betalen, als een soort verspillingsboete. Wat je dan altijd kunt doen is vragen of je de sushi mee mag nemen, wat natuurlijk wel mag, want je hebt er immers voor betaald.