Dankzij de coronapandemie, missen we allemaal het vakantiegevoel. We kunnen nergens heen en naar het buitenland zit er even niet in. Het is daarom verstandig om het vakantiegevoel in Nederland na te bootsen. We geven je leuke tips.

Verwen jezelf met een luxe cadeau

Nu we al een jaar niet op vakantie kunnen, zijn we het vakantiegevoel misschien een beetje verloren. Hoe spijtig het ook is dat we geen warm land hebben kunnen bezoeken, heeft het ons wel gescheeld in de portemonnee. Het geld dat we voorheen kwijt waren aan mooie feestjes, lekker uit eten, naar een resort toe of aan een geweldige vakantiebestemming, kunnen we nu ergens anders aan spenderen. Ons advies is om je vakantiegeld te spenderen aan iets wat je eigenlijk niet zo snel zou kopen: een luxe cadeau bijvoorbeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige omega horloge. Van dit horloge gaat jouw hart wel sneller tikken. Het lijkt misschien een grote uitgave, maar je krijgt een geweldig mooi horloge, dat je elke dag kunt dragen. Zo spendeer je dat vakantiegeld toch nog aan iets leuks.

Een vakantie aan huis

In eigen land zijn de vakantiebestemmingen in coronatijd helaas ook gering. Zelfs naar de camping of een hotel bezoeken wordt lastig. Ons advies is daarom om vakantiedagen op te nemen en van je eigen huis een hotel te maken. Nodig vrienden of familie uit en ga lekker een weekje “op vakantie”. Als het lekker weer is, kun je een zwembadje kopen en lekker in het zonnetje dobberen. Bestel elke dag ergens anders of bestel een pakket van een restaurant, die je zelf alleen even hoeft op te warmen. Zo hoef je niet zelf te koken en kun je net alsof doen dat je op vakantie bent. Het is ook leuk om dingen te organiseren, zoals een bordspellenfestijn of een thema-avond, waarbij je de kamer omtovert tot een Mexicaans restaurant bijvoorbeeld. Hang slingers op, maak een piñata en doe een sombrero op. Voeg daar huisgemaakte guacamole met nacho’s en een desperado (of corona) aan toe, en je hebt een leuk themafeestje..