Een winter is pas echt een winter als er sneeuw ligt toch? Sleeën van de berg, sneeuwballen gevecht en sneeuwpoppen maken. De kans dat er zoveel sneeuw valt in Nederland is niet zo heel erg groot helaas, maar geen zorgen er zijn genoeg landen waar dit wel het geval is! Daarom kiezen veel gezinnen ervoor om een skivakantie te plannen, zodat ze kunnen genieten van de vers gevallen sneeuw. Van de bergen af met de slee, of juist toch die ene piste uit proberen. Voor ieder gezin is er dus keuze genoeg als het om een wintersportvakantie gaat!

Wat neem je mee op skivakantie

Warme kleding, ja die kun je niet vergeten. Het staat waarschijnlijk een beetje raar op je snowboard of ski’s in je korte broek… Nee niet echt handig. Een goede warme ski broek en jas kun je boven aan op je lijstje plaatsen, daarnaast kunnen warme snowboots, een sjaal, handschoenen en een lekkere muts ook op je lijstje erbij gezet worden. Je ski’s of snowboard, mocht je die zelf hebben, is ook iet wat je zeker niet kunt vergeten. Heb je deze niet dan kun je deze altijd ter plekke huren. Ga je voor de eerste keer laat je dan goed informeren over wat je het beste wel en niet kunt mee nemen.

De mooiste plekken voor je skivakantie

Er zijn vele plaatsen waar je fantastische ski gebieden hebt, maar je wilt natuurlijk wel van de mooiste pistes afglijden. Genieten van de prachtige landschappen en de gezellige ”après-ski tentjes” of toch liever binnen bij een mooie openhaard met een heerlijk glas gluhwein of pul bier! Bij topvakantie-boeken hebben we alleen de mooiste skivakanties uitgezocht. Zodat je zeker weet dat de lang geplande skivakantie op en top verloopt! Zet je koffers maar vast klaar, en boeken maar!