Dit is een opgesteld lijstje met daarin, de top 10 met de leukste steden in Europa zijn om te bezoeken, met een uitleg van redenen waarom deze stad zo fantastisch is. 

Bonjour, mon amour

Paris, Paris, wie kent het niet? Deze stad is groot, hectisch en liefdevolle stad. Je kunt veel dingen bewonderen zoals musea, gebouwen, monumenten van belangrijke personen en uitzichtpunten. Ze zijn stuk voor stuk allemaal prachtig. De hoogtepunten zoals de Eiffeltoren, de Seine, de Sacre Coeur, Arc de Triomphe en Centre Pompidou, mag je niet zomaar overslaan. Met een Frans muziekje, maak je het helemaal af. 

Wat een zotte stad

De hoofdstad van België is… Brussel! Wat kan je er eigenlijk doen? Bekijk het atonium, dat grote kunstwerk met al die zilveren bollen. Of Manneken Pis, dat kleine beeldje met het plassende mannetje. Er zijn nog meer dingen te bezoeken dan alleen deze twee genoemde monumenten. Je kan er ook goed winkelen en is in alle opzichten, lekker dichtbij.

Bem-vindo ao ..

Misschien zegt deze zin/taal je nog helemaal niks. De stad heeft de twee na grootste voetbalclub en is de prachtigste havenstad met een identieke stijl in zich. Deze plaats ligt net boven Lissabon en ‘hangt’ een brug, die Gustav Eiffel heeft gebouwd. 

De Portugese prachtstad waar ik het over heb, is Porto. Deze stad moet je gewoon een keer in het echt zien.

Hola, bienvenido a Barcelona

Wil je cultuur opsnuiven van architect Gaudi? Dan zit je in Barcelona op de goede plek. Er staan maar liefst zes monumenten van hem, waaronder la Sagrada Familia en park Guell. Bijzonder dat je ze allemaal kan bewonderen in één zo’n grote stad.  

Buon appetito

Als je terug wilt naar de Romeinse tijd, dan is Rome een leuke stad om naartoe te gaan. Het stadje bevat leuke identieke winkeltjes en andere dingen zoals Forum Romanum, Colosseum en Vaticaanstad. En er zijn restaurantjes waar je lekker kunt eten. 

I like….

Bij de hoofdstad van Engeland gaat er waarschijnlijk snel een belletje rinkelen. Londen, ook wel in Engels London. Bij deze hoofdstad denk je meteen aan de Engelse gewoontes zoals thee en toast, monumenten als ‘the Big Ben of denk je aan het koninklijk huis van de koningin: ‘Buckingham Palace’. Ook kan je een bezoekje brengen aan the London Eye (het reuzenrad), en het wassenbeelden museum: Madame Tussauds.  

Guten Morgen!

Of nou men één van de volgende drie namen roept, er gaat altijd bij deze mensen snel een belletje rinkelen bij welk land of hoofdstad deze monumenten behoren. De brandenburger Tor, Alexanderplatz en het Reichstagsgebouw. Dat gaat over de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. 

Sprechen sie hier auch Deutsch?

Welke stad ligt in Oostenrijk? Dat is Wenen. In dit land spreken ze Duits en Oostenrijks. Ook hier kun je veel dingen zien: van kerken tot paleizen die erg indrukwekkend zijn. Ook kan je moderne architectuur bewonderen zoals Donauturm en de Millennium Toren. 

Samenvattend is Wenen, een leuke stad om te bezoeken.

Oudheid

Athene is een stad, die je meetrekt in de tijd van de oudheid. Naar het tijdvak van de Grieken en de Romeinen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te zien, waarvan je sowieso het Akropolis en de Tempel van de Olympische Zeus moet zien. Ook zijn er ontzettend veel musea die een grote indruk op je achterlaten zoals, zoals het Acropolis Museum en vele andere. 

Kortom er is veel te zien voor een stad als Athene.

Stad nummer 10: Praag

De laatste stad is het Tsjechische Praag. Je kunt bijzondere dingen zien als: het oude stadsplein, het oude raadhuis, de burcht, de Petrin toren en meer. Door vooral rond te lopen door de stad, ontdek  je nieuwe dingen.
De Lowa wandelschoenen zijn ideale schoenen om de leukste steden in Europa te bezoeken. Check de link die verwijst naar het grote assortiment: https://www.ronaldadventureshop.nl/lowa-wandelschoenen