Op het moment is de elektrische step een erg populair vervoermiddel. Je komt er gemakkelijk mee van A naar B, en de step produceert geen uitstoot. Bovendien is de step makkelijk op te bergen na een rit. Wil jij een elektrische step aanschaffen en ben je van plan om er langere afstanden mee te rijden? Houd er dan wel rekening mee dat niet iedere elektrische step een even grote accu heeft. Hier lees je wat je kunt verwachten en welke steps geschikt zijn voor lange afstanden.

Welke afstand kun je afleggen met een elektrische step?

De afstand die je met een elektrische step kunt afleggen, is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de batterijcapaciteit bijvoorbeeld een grote rol. Maar ook de omgeving waarin je rijdt, heeft impact op de afstand die je kunt afleggen. In een heuvelachtige omgeving zal je minder ver kunnen rijden, omdat de step meer energie nodig heeft om een heuvel op te komen. Daarnaast is de afstand ook afhankelijk van het gewicht dat de step moet dragen.

Als een webshop als Zerosteps.nl bezoekt, zie je dat het maximale bereik enorm varieert per type step. Zo is een Veeley e-step bijvoorbeeld ideaal voor in de stad, waar een maximaal bereik van 24 kilometer ruim voldoende is. In de webshop vind je echter ook steps met een veel groter bereik. Zo heeft de Ultron T-128 Plus bijvoorbeeld een bereik van 90-100 kilometer. De meeste mensen kunnen deze step prima meerdere dagen gebruiken zonder hem tussendoor op te laden. Ook de steps van Vsett hebben over het algemeen een prima bereik.

Welk bereik is voldoende in jouw geval?

Het is verstandig om goed na te gaan aan welk bereik jij genoeg hebt. De meeste mensen hebben voldoende aan een maximaal bereik van 24 kilometer. Daarmee kun je ongeveer een uurtje op de e-step rondrijden. Heb je plannen om een grotere afstand op de e-step af te leggen? Dan heb je vanzelfsprekend ook een e-step nodig met een groter maximaal bereik. Houd er rekening mee dat het opgegeven maximale bereik in veel gevallen in een optimale setting is getest. In de praktijk zal het bereik van de meeste e-steps dus net iets lager uitvallen.

Conclusie

Er zijn veel elektrische steps te verkrijgen. Sommige steps hebben een maximaal bereik van circa 20 kilometer, terwijl je met andere steps tot wel 100 kilometer kunt rijden. De steps van Ultron en Vsett zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze als je een lange afstand wilt rijden.