Vroeger was het allemaal maar makkelijk, je kon kiezen uit plastic tuinmeubels of een aluminium frame. Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende modellen en materialen op de markt. De gemiddelde consument ziet de bomen door het bos niet meer en verdient daarom een snelle uitleg van de meest gebruikte materialen bij een tuinset.

Wicker is de laatste jaren verreweg het meest populaire materiaal voor tuinmeubelen. Steeds meer achtertuinen zijn gevuld met luxueuze loungesets van gevlochten kunststof. Het mooie van het materiaal Wicker is dat het een hoge levensduur kent en weinig onderhoud nodig heeft. Je kan de tuinmeubels gewoon het hele jaar zonder zorgen buiten laten staan. Het enige puntje waar je voor uit moet kijken is dat je tijdens periode van vorst de meubels niet gebruikt omdat ze dan vrij kwetsbaar zijn. Latour-lith is de verkoopspecialist van Wicker tuinmeubelen.

Houten meubels zijn iets van zowel binnen als buiten. Er zijn dan ook 800 verschillende soorten hout die zich niet gemakkelijk over 1 kam laten scheren. Wat hout over het algemeen met elkaar gemeen heeft is dat het van een boom komt. Verder zitten er enorme verschillen tussen het onderhoud. Hardhout dient bijvoorbeeld twee keer per jaar flink geschrobt te worden om vervolgens in een bad met olie te worden gezet. Doe je dit niet rot het hout weg. Teakhout daarintegen kan niet eens rotten. Het enige puntje van nadeel is dat teakhout wel gevoelig is voor verkleuring. Om dit tegen te gaan kan je het hout eens per jaar insmeren met olie. Bij aanschaf van een houten tuinset dien je nog wel even op het FSC keurmerk te letten.

Outdoor textiel is nu alleen nog voor de rijkeren onder ons weggelegd. Het vrij nieuwe materiaal kan tegen alle weertypen. Daarnaast zijn door het materiaal vrij unieke ontwerpen mogelijk, waar bij Wicker het nog wel eens eentonig kan worden hoef je je daar bij outdoor textiel geen zorgen over te maken. Het kussen kan ook in het tuinmeubel verwerkt worden wat weer extra gebruiksgemak bezorgd.